U svrhu ispravnog rada i poboljšanja vašega iskustva ove web stranice koriste kolačiće (cookies).
Korištenje istih, bez mogućnosti pohranjivanja kolačića na Vaš uređaj, može rezultirati pogrešnim prikazom podataka i/ili neispravnim radom web stranica. Većina preglednika svojim predefiniranim postavkama omogućava pohranjivanje kolačića, pa je za normalan rad dovoljno pritisnuti gumb "Slažem se", čime prihvaćate uvjeta korištenja kolačića na ovim web stranicama.
Ukoliko to ne želite, možete pohranjivanje kolačića isključiti u svojem pregledniku na način opisan ovdje, ili možete odustati od daljnjeg korištenje ovih web stranica.
HPD LIPA SESVETE od 1952

Novosti i aktivnosti

Svi na Lipu ...

13. 02. 2012
... u nedjelju 19. veljače, jer održat će se sv. misa u 14:00 sati u našoj "Kapeli hrvatskih mučenika". Dođite već ujutro: uživajte u čistom snijegu, fotkajte zasnježeno drveće, sanjkajte se, grudajte ... kod domara popijte litru kuhanog vina i popričajte s prijateljima!!!

Zima na Lipi

30. 12. 2011
Klara Jasna Žagar, dan pred kraj godine, završava svoj ciklus o četiri godišnja doba na Lipi. Pročitajte u prilogu pjesmu o zimi!

Mala Mojstrovka

08. 02. 2012
Četvoro naših mlađih članova izvelo je pothvat: popeli su se na Malu Mojstrovku u Julijskim Alpama kroz Župančičevu grapu! Pogledajte izvješće s tog uspona u prilogu ...

Veselica.....

06. 02. 2012
.. kako je bilo: pogledajte na Facebook stranici našeg društva fotografije Željke Igrec.www.facebook.com/#!/profile.php
Ujedno, molimo vas, one koji se služe Facebookom, da se prijavite kao prijatelji vašeg matičnog planinarskog društva te da potaknete i svoje prijatelje da to isto učine!
Ovdje je i Picasa link (morat ćete ga kopirati u browser):
https://picasaweb.google.com/112387543000964039561/Veselica2012#

Branka Seissel: Bicikl

30. 11. 2011
Naša dugogodišnja (samozatajna) članica Branka Seissel iznenadila nas je i obradovala sa svojim prilogom za web-stranicu: nadahnutom pričom o biciklu koji joj je promijenio život. U prilogu se nalazi skenirani tekst , preuzet iz knjige Branka Seissel: "Geodetske priče"; izdanje "Državne geodetske uprave Republike Hrvatske", iz 2005. godine.
Foto: Branka Seissel - "Što on tu radi", jedna je od nagrađenih fotografija s prvog natječaja za najbolje fotografije članova HPD LIPA nedavnog završenog.

Mali ekološki priručnik 1 - 4

01. 06. 2011
O našem odnosu prema vodi, prema smeću, prema globalnom zatopljenju, o postanku planeta Zemlja ... govori Klara Jasna Žagar u četiri dijela svog "Malog ekološkog priručnika". Britki, šokantni tekstovi, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Pročitajte, zamislite se, djelujte na boljitku i nas i pokoljenja koja dolaze!

Planinarska veselica

20. 01. 2012
.... peta po redu! Već tadicionalno, u Taverni Kraljevec organiziramo planinarsku noć - druženje, ples, zabavne nagradne igre! Pridružite nam se! Broj sudionika je ograničen!
Više u prilogu ...

Zvončari!!

20. 01. 2012
Vodimo vas u riječko zaleđe: Kastavštinu. Počela je sezona maskenbala ... daleko od pomodarstva, mi ćemo se pridružiti iskonskom narodnom ritualu: pratit ćemo povorku zvončara u ophodnji sela! U popodnevnim satima u laganoj šetnji spustit ćemo se od Veprinca do Opatije. Pročitajte više u najavi....

Dolazi nam Stipe Božić!

04. 01. 2012
S velikim uzbuđenjem, radošću, išćekivanjem ... pozivamo vas na jedan od glavnih događaja ove godine - predavanje Stipe Božića o legendarnom usponu na drugi vrh po visini na svijetu - K 2!!!! Umijećem pregovaranja i velikom upornošću, Hrvoje je Andabak uspio "prisiliti" gospodina Božića da, u svom pretrpanom rasporedu, pronađe slobodan termin i dođe u Sesvete, u veliku dvoranu Narodnog sveučilišta, među nas, Lipaše, i počasti nas vrhunskom planinarskom pričom iz "prve ruke".
Zahvaljujemo upravi Narodnog sveučilišta "Sesvete" koja nam je, prepoznavši izuzetni kulturni naboj ovog događaja, dopustila upotrebu dvorane po izuzetno povoljnim uvjetima!
Dođite! Dođite i dovedite obitelj, prijatelje! Proširite ovu vijest među vašim planinarskim prijateljima ....

Sesvete - planinarski dom na Lipi

29. 12. 2011
Pozivamo vas na 10. planinarski pohod od Sesveta do planinarskog doma na Lipi u nedjelju 15. siječnja.2012. Više detalja saznajte u prilogu ...

Najnovije u galeriji

HRVATSKI PLANINARSKI SAVEZ
Kozarčeva 22, Zagreb
www.hps.hr
e-mail: hps@plsavez.hr
tel.01/4823-624
fax.01/4824-142

PLANINARSKI SAVEZ ZAGREBA
Ulica grada Vukovara 284,
Zagreb
www.planinar.hr
e-mail: planinarski-savez@zg.htnet.hr

HRVATSKA GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA
Kozarčeva 22, Zagreb
www.gss.hr
tel/fax: 01/4821-049

SAVEZ GORSKIH VODIČA HRVATSKE
Ribnjak 2, Zagreb
www.sgvh.hr
tel.01/4818-801

FACEBOOK STRANICA HPD LIPA SESVETE
www.facebook.com/lipa.sesvete/

 


***ZLATNI SPONZOR***
Finder d.o.o
Zagreb, Božidarevićeva 13 / Tel.01/2337731
www.finder.hr

informatičke tehnologije i usluge
internet dućan - održavanje, programiranje, zastupstva

***ZLATNI SPONZOR***
Restoran Taverna Kraljevec
Sesvetski Kraljevec, Dugoselska 77
Tel.01/2046939
www.restaurant-kraljevec.hr/
e-mail: info@restaurant-kraljevec.hr
Restoran izgrađen u duhu etnografskih i kulturoloških obilježja zavičaja. Tradicionalna kuhinja. Organizacija svih vrsta zabava i svećanosti. NOVA DVORANA S TRISTO MJESTA!!!