U svrhu ispravnog rada i poboljšanja vašega iskustva ove web stranice koriste kolačiće (cookies).
Korištenje istih, bez mogućnosti pohranjivanja kolačića na Vaš uređaj, može rezultirati pogrešnim prikazom podataka i/ili neispravnim radom web stranica. Većina preglednika svojim predefiniranim postavkama omogućava pohranjivanje kolačića, pa je za normalan rad dovoljno pritisnuti gumb "Slažem se", čime prihvaćate uvjeta korištenja kolačića na ovim web stranicama.
Ukoliko to ne želite, možete pohranjivanje kolačića isključiti u svojem pregledniku na način opisan ovdje, ili možete odustati od daljnjeg korištenje ovih web stranica.
HPD LIPA SESVETE od 1952

Novosti i aktivnosti

Put sv. Jakova

05. 03. 2012
... ili Camino de Santiago, najpoznatiji je hodočasnički put u Europi, i najduži - dug je oko 800 km! Radovan Librić i Vlado Kenda prohodali su ga u jednomjesečnoj avanturi. U predavanju u utorak 13. ožujka, u 18:30 sati, u čitaonici Knjižnice Sesvete, ispričat će nam svoje događaje i pokazati fotografije s te životne pustolovine ... Dođite! Više u plakatu u prilogu ...

Otok Rab

27. 02. 2012
Na  proljetni, suncem okupani Jadran vodimo vas sredinom ožujka. Izlet je trodnevan; upoznat ćemo se s kulturno-povijesnim sadržajima, ispenjati najznačajnije otočke planinarske staze, družiti se .... Molimo vas da se, zbog lakše organizacije cijelog projekta, javite što prije.Više detalja u prilogu ....

Branka Seissel: Studij

12. 03. 2012
Nastavljamo objavljivati dijelove knjige Branke Seissel: kako je bilo na studiju u Zagrebu ... mnogo sitnih detalja iz ne tako davne prošlosti koju smo olako spremni zaboraviti.

Branka Seissel: Prije početka

06. 02. 2012
Nakon dobro prihvaćene priče "Bicikl", nastavljamo objavljivati dijelove knjige Branke Seissel .... krećemo od početka, odnosno "Prije početka"!

Biciklističke avanture

29. 02. 2012
Hrvoje Andabak održat će multimedijalno predavanje o biciklističkim turama do Dubrovnika i do Rima, koje su on i Mario Soldo prije nekoliko godina uspješno odradili. Što im se sve na putovanjima dogodilo pogledajte u utorak 6. ožujka ... više u prilogu ....

Sv.misa ...

06. 03. 2012
... u Kapeli hrvatskih mučenika na Lipi održat će se u nedjelju 11.ožujka u 11:00 sati. Pogledajte plakat ... na njemu lijepo piše:
DOĐITE NA NAŠU LIPU!

Japetić

21. 02. 2012
Evo još jednog izleta iz našeg godišnjeg programa. Zbog nedavnih vremenskih nepogoda napravljene su neke izmjene.
U nedjelju 4. ožujka umjesto na Cesargradsku goru idemo na obližnji Japetić.
Obećajemo, bit će uskoro i Cesargradska gora!
Više o izletu u prilogu ....

Putem Šerpa - predavanje

20. 02. 2012
Nakon poduže stanke, nastavljamo sa serijom predavanja u čitaonici Knjižnice Sesvete! Prvo predavanje na redu je već u utorak 28. veljače: Nadalina Brko i Goran Jelača: “Putem šerpa – Himalaja treking”
Naši mladi prijatelji upoznat će nas sa svojom velikom avanturom: krajem prošle godine proveli su tri tjedna u Nepalu, u Himalajama na trekingu!
Dođite ! Svakako dođite – bit će lijepo!!!
Plakat je u prilogu.........

Svi na Lipu ...

13. 02. 2012
... u nedjelju 19. veljače, jer održat će se sv. misa u 14:00 sati u našoj "Kapeli hrvatskih mučenika". Dođite već ujutro: uživajte u čistom snijegu, fotkajte zasnježeno drveće, sanjkajte se, grudajte ... kod domara popijte litru kuhanog vina i popričajte s prijateljima!!!

Zima na Lipi

30. 12. 2011
Klara Jasna Žagar, dan pred kraj godine, završava svoj ciklus o četiri godišnja doba na Lipi. Pročitajte u prilogu pjesmu o zimi!

Najnovije u galeriji

HRVATSKI PLANINARSKI SAVEZ
Kozarčeva 22, Zagreb
www.hps.hr
e-mail: hps@plsavez.hr
tel.01/4823-624
fax.01/4824-142

PLANINARSKI SAVEZ ZAGREBA
Ulica grada Vukovara 284,
Zagreb
www.planinar.hr
e-mail: planinarski-savez@zg.htnet.hr

HRVATSKA GORSKA SLUŽBA SPAŠAVANJA
Kozarčeva 22, Zagreb
www.gss.hr
tel/fax: 01/4821-049

SAVEZ GORSKIH VODIČA HRVATSKE
Ribnjak 2, Zagreb
www.sgvh.hr
tel.01/4818-801

FACEBOOK STRANICA HPD LIPA SESVETE
www.facebook.com/lipa.sesvete/

 


***ZLATNI SPONZOR***
Finder d.o.o
Zagreb, Božidarevićeva 13 / Tel.01/2337731
www.finder.hr

informatičke tehnologije i usluge
internet dućan - održavanje, programiranje, zastupstva

***ZLATNI SPONZOR***
Restoran Taverna Kraljevec
Sesvetski Kraljevec, Dugoselska 77
Tel.01/2046939
www.restaurant-kraljevec.hr/
e-mail: info@restaurant-kraljevec.hr
Restoran izgrađen u duhu etnografskih i kulturoloških obilježja zavičaja. Tradicionalna kuhinja. Organizacija svih vrsta zabava i svećanosti. NOVA DVORANA S TRISTO MJESTA!!!